Elekmerkin vahvuus on valmistaa premium-luokan tuotteita alusta asti omassa tehtaassaan. Asiakkaalle laitteiden sopimusvalmistus tarkoittaa nopeaa ja varmaa toimitusta, yhteensopivia ja helposti muokattavissa olevia osia sekä ajan- ja tilansäästöä.

Näin helppoa laitteiden sopimusvalmistus on parhaimmillaan: Elekmerk valmistaa itse laitteeseen sopivat metalliosat, tilaa muut tarvittavat komponentit, kokoonpanee, testaa, pakkaa sekä hoitaa laitteen toimituksen. Myös varastointipalvelut onnistuvat, mikä on erityisen suositeltua, kun laitteella on tasainen menekki, vahvistaa Elekmerkin toimitusketjupäällikkö Iiro Kaartinen.

– Sopimusvalmistus tarkoittaa resurssien säästöä asiakkaalle monella rintamalla, esimerkiksi henkilöstön ja tilan osalta, kun omista tuotanto- ja varastointitiloista voidaan luopua kokonaan tai osittain.

Toimitusvarmuus syntyy omavaraisuudesta

Toimitusvarmuus syntyy Elekmerkille omavaraisuudesta. Metalliosien tilaamiseen ja kuljetukseen liittyvät kulut jäävät kokonaan pois, kun niitä ei tarvitse tilata toiselta valmistajalta – aikatauluviiveistä puhumattakaan.

– Kun metallituotanto on täysin omissa käsissämme, emme ole ulkopuolisten toimittajien varassa, vaan pystymme joustavasti hoitamaan tuotannon halutussa aikataulussa. Tällöin tuotannon läpimenoajoissa puhutaan pikemminkin tunneista kuin päivistä, Kaartinen vahvistaa.

Myös osien sopivuus laitteeseen on taattu, kun osat valmistuvat omassa tehtaassa. Tämä saadaan aikaan  vuosikymmenten kokemuksella sekä tuotannon monipuolisuudella, joka kattaa ohutlevytyöt, koneistustyöt, pinnoitukset ja seripainon, lasermerkkauksen sekä kokoonpanon ja testauksen.

Vuosien yhteistyö tuottaa hedelmää – Boldanille tarjotaan koko paletti

Kun yhteistyö asiakkaan kanssa vakiintuu ja molempien osapuolten toimintatavat käyvät tutuiksi, laitteiden sopimusvalmistus sujuu kuin itsestään. Esimerkkinä tällaisesta asiakkuudesta on Pohjoismaiden johtava kiinteistöjen sisäpuolisten putkistojen asiantuntija Boldan, jolle Elekmerk on valmistanut viemärinpuhdistuslaitteita vuoden päivät. Ensikohtaaminen tapahtui Tampereen Alihankinta-messuilla vasta 1,5 vuotta sitten.

– Boldanin laitteessa on merkittävä osuus alumiinista valmistettuja osia, jotka valmistetaan nyt Elekmerkin omassa tehtaassa alusta loppuun saakka. Kun laitteessa on riittävän suuri osuus ohutlevymekaniikkaa, soveltuu se erinomaisesti Elekmerkin laitteiden sopimusvalmistukseen, Kaartinen tarkentaa.

Osien valmistuksen lisäksi Elekmerk tekee Boldanille laitteen mekaniikka- ja sähkökokoonpanon sekä testaa laitteen toimivuuden. Kone pakataan lopuksi kuljetuslaatikkoon.

Kaartinen kertoo, että Elekmerkillä koetaan suorastaan velvollisuudeksi kertoa asiakkaalle parhaimmasta tavasta valmistaa tuote, mikä on vahva osa keuruulaisen yrityksen toimintafilosofiaa, nerokkaampaa tekemistä. Joskus nerokkain tapa tarkoittaa muutoksia komponentteihin, jotta kokoonpanoa saadaan nopeutettua. Osa nerokkuutta on myös suunnittelun ja tuotannon joustavuus:

– Suunnittelemme ja toteutamme halututut muutokset komponentteihin helposti ja nopeasti omassa tehtaassamme. Tämä onnistuu parhaiten, kun kaikki työvaiheet ovat saman katon alla. Voit siis huoletta jättää laitteen koko tuotantoprosessin meidän huoleksemme, Kaartinen vinkkaa.


Etsitkö tekijää, joka pystyy valmistamaan moderneilla valmistusmenetelmillä metalliosia erittäin tarkalla työnjäljellä?
Yhteystiedoistamme löydät nerokkaan tiimimme – otathan yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Lue lisää: Sopimusvalmistus on stressitön vaihtoehto hoitaa tuotteen koko tuotantoprosessi laadukkaasti

Lue lisää tuotteiden sopimusvalmistuksesta.