TIEDOTE
10.2.2021

HT Laserin ja Elekmerkin toimitusjohtajaksi nimitetty Markus Lehti

Teiskonen-konserniin kuuluvien HT Laser Oy:n ja Elekmerk Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Markus Lehti. Hän aloittaa toimessaan välittömästi. Toimitusjohtaja toimii jatkossa myös Teiskonen-konsernin johtoryhmän puheenjohtajana.

Lehti (42) on toiminut yhtiön palveluksessa vuodesta 2012, viimeisimpänä HT Laserin varatoimitusjohtajana ja HT Laser Keuruun yksikönpäällikkönä.

”Yhtiöillämme HT Laserilla ja Elekmerkillä on koronapandemian vuoksi takana poikkeuksellinen vuosi. Näin on tietysti monilla yhtiöillä ja monilla eri toimialoilla. Onnistuimme kuitenkin yhdessä vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja säilyttämään hyvän palvelutason. Lähdimme uuteen vuoteen vakaalta pohjalta ja luottavaisina omaan kykyymme reagoida markkinatilanteen ja ympäristön muutoksiin.”, sanoo Teiskonen-konsernin hallituksen puheenjohtaja Hannu Teiskonen.

”Markus Lehden valinta HT Laserin ja Elekmerkin toimitusjohtajaksi oli luonteva jatkumo viime vuosien työlle. Uskomme, että Lehti on oikea henkilö luotsaamaan yhtiöitämme kannattavan kasvun tiellä. Hänen kokemuksensa ja vahvuutensa niin toimialaan sekä asiakkuuksien johtamiseen liittyen luovat meille erinomaiset edellytykset menestyä tulevaisuudessa, jossa digitaaliset ratkaisut, uudet valmistusteknologiat ja arvon tuotto verkostoissa ovat ratkaisevassa roolissa.”, jatkaa Teiskonen.

Markus Lehti arvostaa mahdollisuutta olla osa vahvan perheyrityksen tarinaa ja viedä sitä kohti seuraavaa vaihetta.

”Olemme läpi yhtiöidemme kolmikymmenvuotisen historian menestyneet olemalla rohkeita ja uteliaita. Halu kasvaa kannattavasti, kehittää toimintaa ja hyödyntää uusia tuotantoteknologioita on kummunnut ensisijaisesti asiakkaidemme tarpeista. Jatkuvasti muuttuvien asiakastarpeiden pohjalta olemme ennakkoluulottomasti kehittäneet palvelu- ja tuotantoprosessejamme sekä luoneet kokonaan uusia. Tätä haluan omalla työlläni jatkaa ja vahvistaa myös tulevaisuudessa”, kertoo Markus Lehti.

Lehti asuu Keuruulla, joka on myös Teiskonen-konsernin kotipaikkakunta.

Jukka Kotamäki jatkaa tuttuun tapaan Elekmerkin yksikönpäällikkönä.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Markus Lehti, toimitusjohtaja HT Laser ja Elekmerk
050-4060 354
markus.lehti@htlaser.fi

Hannu Teiskonen, hallituksen puheenjohtaja
040-503 6378
hannu.teiskonen@htlaser.fi

Markus Lehti, tj

HT Laser Oy yrityksenä
Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla vuonna 2019 palkittu HT Laser on metalliteollisuuden järjestelmä-toimittaja ja joustavasti palveleva kumppani. Erikoisosaamistamme ovat kokoonpanot ja komponentti-valmistus sekä tarpeiden mukaan optimoidut ja jalostetut leikkeet. Tarjoamme kokonaisvaltaisesti leikkauksen, särmäyksen, hitsauksen, laserhitsauksen, koneistuksen, 3D-metallitulostuksen, pintakäsittelyn, kokoonpanon ja tuotekehityksen palvelut. Olemme teollisen laser- ja vesileikkauksen sekä laserhitsauksen pioneeri ja alan johtavia toimijoita Suomessa.
HT Laser on asiakasta lähellä. Palvelemme kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa (Jyväskylä, Kaarina, Keuruu, Lappeenranta, Tampere, Tornio, Vaasa, Vieremä) sekä Puolan Poznanissa. Olemme vuonna 1989 perustettu, kasvava perheyritys. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 69 miljoonaa euroa. Työllistämme tällä hetkellä noin 400 teknologiateollisuuden ammattilaista. www.htlaser.fi

Elekmerk Oy yrityksenä
Elekmerk tarjoaa kattavat ohutlevymekaniikan, koneistuksen, pintakäsittelyjen ja kokoonpanon palvelut. Asiakkaamme ovat kaiken kokoisia alojensa ammattilaisia. Palvelemme kansainvälisten teknologiayhtiöiden sopimusvalmistajana ja vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin aina tuotesuunnittelusta valmiiden tuotteiden testaukseen.
Elekmerkin liikevaihto oli vuonna 2019 5,4 miljoonaa euroa. Tuotantotilamme sijaitsevat Keuruulla, jossa työskentelee yli 40 ohutlevyosaajaa. Elekmerk on osa Teiskonen-konsernia ja toiminnoillemme on myönnetty ISO:9001 ja ISO:14001 -laatu- ja ympäristösertifikaatit. www.elekmerk.fi

Teiskonen Oy -konserni
Teiskonen Oy on 100% perheomisteinen hallinnointiyhtiö. Sen omistuksessa toimii neljä teknologiateollisuusyritystä: metalliteollisuuden järjestelmä- ja komponenttitoimittaja HT Laser Oy, HT Laser Oy:n Puolan maayhtiö, ohutlevyteollisuuden sopimusvalmistaja Elekmerk Oy sekä veneiden propulsiolaitteita ja niiden ohjausjärjestelmiä kehittävä ja valmistava Alamarin-Jet Oy.
Teiskonen Oy:n omistamien ja hallinnoimien yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2019 oli 78 miljoonaa euroa. Yhtiöt työllistävät yhteensä noin 500 teknologiateollisuuden ammattilaista.