Tuotteen kotimaisuus on aina ollut vähintään hyve, vaikka välillä kotimainen tuotanto on jäänyt ulkomaisen valmistuksen jalkoihin. Kevät osoitti meille kaikille, miten nopeasti koko maailman tilanne voi muuttua. Toki tällaista tilannetta ei kukaan osannut edes kuvitella tapahtuvan, mutta tästäkin selviämme yhdessä.

Poikkeuksellinen tilanne pakottaa varmistamaan toiminnan jatkumisen. Monet yritykset siirtävät tuotantoaan ja ostojaan takaisin kotimaahan. Samalla huomataan, että ei kotimainen tuote tai valmistus ole ulkomaista kalliimpaa ja asioidenhoito suomalaisen kumppanin kanssa onkin vaivatonta ja vikkelää. Asiakkaan etuna on myös toimitusajat ja eräkoot: ei tarvitse varautua kuukausia etukäteen isojen erien ostoihin, koska toimitukset onnistuvat nopeallakin aikataululla. Hyvä toimittajakumppani pitää puskurivarastoa niin sovittaessa.

Suomalainen valmistava teollisuus on jo vuosia virittänyt omaa tuotantoaan kustannustehokkaaksi ja niissä on ymmärretty asiakaspalvelun merkitys. Nopea reagointi on välttämättömyys. Teollisuudessa lisäarvoa tuottavan mekaniikkakumppanin käyttäminen auttaa yritystä keskittymään ja erikoistumaan omiin ydintoimintoihinsa, kun ketjussa on luotettava toimija. Suomalaiselta kumppanilta saa omalla äidinkielellä usein myös tukea omaan tuotesuunnitteluun ja ideoita valmistettavuuteen.

 

Ole osa hyvän ketjua -Osta työtä Suomeen

Tuotteen kotimaisuusaste lisää arvostusta. Jotkut asiakkaistamme ovat esimerkiksi mukana Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen -kampanjassa. Kampanja hyödyttää useita yrityksiä, vaikka ne ovat ketjussa mukana epäsuorasti. Perinteisesti suomalaiseen valmistukseen on liitetty korkea laatu ja osaaminen. Etenkin nyt monessakin mielessä kotimaisuus tarkoittaa myös turvallisuutta.

Ostopäätöksillämme on iso merkitys. Toinen toisiamme tukemalla rakennamme yhteistä hyvinvointia ja varmistamme, että suomalainen työ menestyy jatkossakin. Työpaikat säilyvät ja syntyy uusia työpaikkoja. Suomessa valmistettuja tuotteita ja osia on saatavilla ja osaaminen pysyy omassa maassa. Nämä kaikki ovat tärkeitä asioita.

Elekmerk on 100% suomalainen perheyritys. Meillä on nyt kesälomat pidetty ja akut on ladattu kesämökillä nauttien tai Suomessa matkaillen. Olemme valmiita syyskauteen. Meiltä ostaessasi saat nerokkaita ohutlevymekaniikan palveluita, joissa suomalaiseen työhön yhdistyy vuosien osaaminen ja kokemus.

Tervetuloa palveltavaksi!

Heidi Halkio
Asiakkuuspäällikkö

puh +358 50 520 2727
etunimi.sukunimi@elekmerk.fi