Teollisuusyritys AGA (Aktiebolaget Gasaccumulator) syntyi Ruotsissa vuonna 1904 ja Suomen tytäryhtiö perustettiin 1917. AGA on ollut osa Linde-konsernia jo vuodesta 2000, ja vuoden 2020 alussa tuttu AGA-brändi vaihtui Lindeksi. Samalla Suomen yksikön uudeksi nimeksi tuli Oy Linde Gas Ab. Linde on maailman johtava teollisuuskaasu- ja teknologiayritys, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 28 miljardia dollaria (25 miljardia euroa). Yrityksellä on kattava tuotevalikoima sekä kuluttajille että erilaisille teollisuudenaloille. AGA-tuotemerkki säilyy käytössä kuluttajille suunnatuissa hiilihapotus- ja nestekaasutuotteissa sekä hitsaustarvikkeissa. Yritys kehittää avaimet käteen -ratkaisuja asiakkailleen. Visiona on, että kehittyneellä kaasutekniikalla Linden asiakkaat voivat lisätä tuottavuutta, turvallisuutta ja laatua, samalla ympäristöä suojaten.

Mistä yhteistyö lähti liikkeelle?

  • AGA/Linde on toiminut pitkään HT Laser Oy:n kaasuntoimittajana ja yhteistyömme on mittavaa. Noin viisi vuotta sitten aloimme yhdessä miettiä kumppanuuden kehittämistä ja huomasimme, että HT-konsernissa löytyy hyvää osaamista myös koteloissa ja laitekaapeissa, kertoo Business Development Manager Juho Luodeslampi Oy Linde Gas Ab:stä.
  • Elekmerkillä oli valmiina nestekaasujen säilytyskaappi. Tuote oli ollut markkinoilla joitakin vuosia, se oli teknisiltä ominaisuuksiltaan täysin valmis ja käytännössä testattu. Meille oli tärkeää tuotteen korkea laatu ja turvallisuus, mutta mikä tärkeintä: Elekmerkin tiimi ymmärsi ison kuvan.
  • Kaappi on vain yksi osa kokonaisuutta. Tärkeää on miten toimitukset, varastointi ja tuki markkinoinnissa hoidetaan. Kaasua voidaan markkinoida monella tapaa, mutta kaappi asiakkaan pihalla on tärkein markkinointielementti. Saimme Elekmerkiltä vaivattomasti upean säilytysratkaisun AGA-brändi -ilmeellä.

Millaisia ominaisuuksia nestekaasujen säilytyskaapilta vaaditaan?

  • Toimimme vallitsevien lakien ja asetusten maailmassa. Kaapin on oltava lukittava ja sen on suojattava kaasupulloja suoralta auringonvalolta. Lisäksi rakenteen oltava sellainen, että mikäli pullo sattuisi vuotamaan, kaasu tuulettuu ulos kaapista. Rakenteen on oltava niin jämäkkä, ettei kaappi taivu raskaiden teräspullojen painosta. Ja tietenkin haluamme, että AGAn siistit kaapit pysyvät useita vuosia ryhdissään, Luodeslampi painottaa.

Miten tuotteiden laatu ja toimitukset onnistuneet?

  • Kesällä kotitalouskaasun menekki moninkertaistuu, mutta myyntisesonki on lyhyt. Tämän vuoksi kaappien toimitusaika on kriittinen. Elekmerk on pitänyt lupauksensa kiitettävästi.
  • Yhden kerran kaapit menivät lommoille kuljetuksessa, mutta tässäkin toimittiin todella ripeästi. Vaikkei sotku ollut Elekmerkin vika, otettiin ruttaantuneet kaapit takaisin, ne korjattiin ja hankittiin turvallinen kuljetus. Aikataulussa pysyttiin ja priima-kaapit saatiin toimitettua asiakkaalle.

Kuinka luonnehtisit yhteistyötä Elekmerkin kanssa?

  • Alusta alkaen Elekmerkillä ollut hyvä asiakaslähtöinen ote. He eivät tarjonneet pelkästään kaappia, vaan kokonaisratkaisua kaasupullojen varastointiin. Elekmerkin vahvuuksia on tuotannon ammattitaidon lisäksi myynnin aktiivisuus; he selvittävät tarpeita ja miettivät ratkaisuja puolestamme.
  • Hyvät kokemukset AGA-nestekaasukaapeista ovat johtaneet tilaustemme kasvuun ja Elekmerk toimittaa erilaisia ratkaisuja nyt myös teollisuuskaasujamme varten.
  • Suosittelen Elekmerkiä todella lämpimästi. Heillä on tiimi, joka haluaa helpottaa asiakkaan elämää ja luoda hyvää kasvua yhdessä! Juho Luodeslampi Lindeltä kiteyttää.

https://www.linde-gas.fi/fi/all_about_us/


Juho Luodeslampi