Historia

Elekmerk Oy:n historia juontaa juurensa vuoteen 1993, jolloin Timo ja Irmeli Vaissi palasivat Keuruulle pääkaupunkiseudulla vietettyjen vuosien jälkeen. Mukanaan he toivat asiakaskontaktinsa sekä kokemuksen yrittämisestä. Tälle perustalle syntyi Elekmerk Oy.

Yrityksen toimiala oli alihankintatöiden tekeminen elektroniikka- ja telakkateollisuudelle. Ensimmäisiä tuotteita olivat alumiiniprofiilit ja etulevyt, kilvet sekä risteilijöiden opasteet. Yrittäminen oli aluksi pienimuotoista, mutta toiminta ja henkilöstön määrä kasvoivat hiljalleen. Työtä tehtiin tiimeissä ja yhteishenki oli alusta asti vahva. Kaikessa toiminnassa painottui erityisesti hyvän asiakaspalvelun merkitys.

Vuonna 2001 Elekmerk liittyi osaksi suurempaa metalliteollisuuden kokonaisuutta, kun siitä tuli yrityskaupan myötä osa Teiskonen-konsernia. Teiskonen Oy on kokonaan perheomisteinen yhtiö, jonka kotipaikka on Keuruu. Konserniin kuuluvat Elekmerkin lisäksi metalliteollisuuden osa- ja komponenttitoimittaja HT Laser Oy sekä veneiden propulsiolaitteita vientiin valmistava Alamarin-Jet Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli lähes 70 miljoonaa euroa ja se työllistää nykyään yli 500 ammattilaista.

Elekmerkin tarina jatkuu. Henkilömäärä on kasvanut melkein viiteenkymmeneen, koneet ja tuotantotilat ovat uudistuneet. Myös valmistettavat tuotteet ovat kehittyneet ja muuttuneet. Kilpien ympärille on rakentunut kokonainen mekaniikkatehdas, jossa lasermerkkaus ja seripaino edelleen täydentävät valmiiden komponenttien monipuolista tarjontaa.